Een meertalige website is essentieel om buitenlandse klanten aan te trekken. Maar alle content up-to-date houden in meerdere talen is een uitdaging. Laat Buro-T uw website vertalen en bespaart tijd en geld.

Begin dit jaar werden we gevraagd de website te vertalen van een grote klant in Vilvoorde. De teksten staan in het Nederlands en de klant wil een vertaling naar het Frans, Duits en Engels. De site is over de jaren sterk gegroeid en bestaat uit meer dan 500 pagina’s. Vermenigvuldig dit aantal met drie talen en je komt uit op een huzarenstukje dat smeekt om een gestructureerde aanpak. Het eerste voorstel van de klant om alle vertalingen met de hand in te voegen op elke pagina werd dan ook snel afgevoerd wegens veel te complex, tijdrovend en dus ook duur. De klant deed dan ook een beroep op de ervaren vertalers van Buro-T om deze vertalingen op te leveren.

Na het nodige overleg met de IT-dienst kwamen we al snel tot een plan van aanpak: eerst de geplande upgrade van de website doorvoeren en vervolgens een invoegtoepassing installeren die het beheren van vertalingen mogelijk maakt. Zo kunnen we alle pagina’s exporteren uit de site, vertalen en dan rechtstreeks op de site plaatsen. Dankzij deze aanpak zien we geen enkele pagina over het hoofd. Ook de kwaliteit van de vertaling (juiste en consequente terminologie) blijft gegarandeerd.

Toegang tot de website in alle vertrouwen

De klant was vooral op zoek naar een zorgeloze aanpak en werkt hiervoor in vol vertrouwen samen met Buro-T: we hebben een gebruikersnaam en wachtwoord en kunnen hiermee rechtstreeks inloggen op de “back-end” van de website. Hierdoor kunnen we zelf alle bestanden verzamelen, exporteren en uploaden. De klant hoeft helemaal niks te doen en ziet gewoon de vertalingen verschijnen. Ook voor de toekomst wordt dit de aanpak: om de zoveel tijd loggen we in op de site, exporteren we de nieuwe pagina’s en laden we de vertalingen op. Zo beschikt de klant steeds over een volledig geactualiseerde website, in vier talen.

Vertalingen van websites: laat Buro-T het harde werk voor u doen!  Neem dan vandaag contact op met Buro-T: info@buro-t.be!