In een eerdere blogpost hadden we het over vaste cabines. Maar er bestaat ook mobiele tolkapparatuur, zoals de Sennheiser Tourguide. Deze geavanceerde technologie stelt tolken in staat om naadloos te werken in diverse omgevingen, van zakelijke bijeenkomsten tot culturele evenementen. In deze blogpost zullen we de voor- en nadelen verkennen die mobiele tolkapparatuur met zich meebrengt en hoe ze de efficiëntie en effectiviteit van tolkdiensten kunnen verbeteren.

Wat is het?

Tolken vergt niet alleen een gespecialiseerde kennis en voorbereiding, ook de omstandigheden zijn vaak bijzonder. Als een aangepast tolksysteem gebruikt wordt kan dit de kwaliteit van het tolkwerk en het comfort van de toehoorders aanzienlijk verhogen. Dankzij het digitale Tourguide2020 rondleiding systeem kan iedereen je duidelijk horen en verstaan, zelfs in grote groepen of in een lawaaierige omgeving. Een simpel lichtgewicht headsetje volstaat voor een vlekkeloze ontvangst.

Dit mobiele systeem voor bedrijfsbezoek wordt ook gebruikt voor de simultaanvertaling van korte vergaderingen met kleine groepen: de tolk zit met een microfoon-zender tussen de deelnemers, de deelnemers horen de vertaling via een stethoscopische ontvanger.

Voordelen:

– Geen kabels
– Ontvanger en hoofdtelefoon bestaat uit één geheel waardoor er geen wirwar van kabels onstaat.
– Compact en draagbaar: ideaal voor kleine vergaderingen, bedrijfsbezoeken, etc.
– Grote autonomie: de krachtige accu zorgt voor 8 uur zorgeloze werking. Doordat de ontvanger zichzelf uitschakelt wanneer hij wordt afgenomen lopen de batterijen niet leeg bij niet-gebruik.

Nadelen:

– Weinig comfortabel bij langdurig gebruik.
– Vrij duur bij huur van grote aantallen (vanaf 60 toehoorders).
– Tolken zitten niet in een geluidsdichte cabine. Geluid van de tolken kan dus storend werken.
– Biedt minder gebruiksgemak aan de tolk.

Conclusie:

De Tourguide2020 van Sennheiser is vlot inzetbaar voor kleine en korte bijeenkomsten. Plant u echter een langere vergadering of met meer dan 60 mensen? Kies dan beter voor een cabine. Sowieso zullen de experts van Buro-T u begeleiden om de juiste keuze te maken.