Tolkencabines vormen de onzichtbare ruggengraat van succesvolle meertalige evenementen en conferenties. Deze geluidsdichte cabines bieden tolken de perfecte omgeving om real-time vertalingen te verzorgen. In deze blogpost zullen we dieper ingaan op het belang van tolkencabines en hoe ze de sleutel zijn tot vlotte en nauwkeurige vertolking bij internationale gelegenheden.

Cabines & infrarood: het neusje van de zalm!

Kies voor een zorgeloze en perfecte bijeenkomst dankzij een deskundige service en discrete, betrouwbare technologie. Tolkencabines creëren immers een ideale werkomgeving voor de tolken. Ze laten toe dat tolken de vergadering echt zelf meemaken en dat zij beschikken over alle informatie die nodig is om een vlekkeloze simultaanvertaling te maken.

Hoe werkt het?

Via een hoofdtelefoon krijgen de tolken de spreker(s) te horen. Daarnaast hebben ze perfect zicht op wat er gebeurt vanuit de cabine: de spreker, de deelnemers, het projectiescherm en alles wat zich afspeelt in de vergaderruimte. Tegelijk zorgen de cabines ervoor dat de tolkarbeid zelf de vergadering niet verstoort. Dankzij mobiele tolkencabines kunnen wij in de meeste zalen simultaanvertaling leveren. Er bestaan zeer strikte ISO-normen voor tolkencabines die de kwaliteit van de simultaanvertaling bewaken en het comfort van zowel tolk als deelnemer.
De vertolking wordt draadloos doorgestuurd naar de deelnemers. De deelnemers dragen een hoofdtelefoon en luisteren zo naar de vertaling. Zo krijgen ze de beste ervaring: kristalhelder geluid, geen storingen van het ene kanaal op het andere, kwaliteitsindicatie van het binnenkomend signaal, tot 31 talen,…

Voordelen:

– Superieure geluidskwaliteit en beleving van de toehoorders & tolken
– Uiterst geschikt voor grotere vergaderingen met veel toehoorders en/of meerdere talen
– Biedt uitstekend gebruiksgemak voor de tolk

Nadelen:

– Duurder bij kleine en korte vergaderingen
– Gebruik vergt planning (zaal moet groot genoeg zijn, beschikbaarheid voor op- en afbouw, etc.)
– Zaal moet uitgerust zijn met geluidsversterking

Conclusie:

Het gebruik van cabines en infrarood is echt het neusje van de zalm. Plant u een langere vergadering of met meer dan 60 mensen? Kies dan zeker voor een cabine. Hebt u liever iets meer flexibiliteit of plant u een korte en kleine vergadering? Overweeg dan het gebruik van een Tourguide2020 van Sennheiser. Sowieso zullen de experts van Buro-T u begeleiden om de juiste keuze te maken.