In een eerdere post hebben we toegelicht dat we snel kunnen schakelen. Het liefst van al weten we natuurlijk lang op voorhand wat er van ons wordt verwacht. En dan zijn we tot veel in staat: een hybride zitting van een tribunaal met live transcriptie!

Mond-tot-mond reclame is een mooie zaak. Zo werd onlangs een Antwerps advocatenbureau naar ons doorverwezen via een andere tevreden advocaat. Wat ze vroegen was immers niet mis. Voor een zitting van een tribunaal in Antwerpen waren ze immers op zoek naar twee tolken Nederlands – Engels met bewezen juridische ervaring. Daarnaast wilden ze hun cliënten vanuit het Verenigd Koninkrijk (en eventueel de VS) laten meevolgen met de vertolking. Dat is al een hele opgave (een zogenaamde hybride opstelling), maar Buro-T heeft dit al meermaals gedaan. Wat wél bijzonder was, is dat ze naast een live vertaling ook een live transcriptie wilden van de zitting. Een uitdaging waar we bij Buro-T graag onze tanden inzetten!

Uiteindelijk hebben we online vergadering aangemaakt waar iedereen op kon inbellen: de advocaten in het buitenland, alsook de Court Reporter die voor de live transcriptie moest zorgen. De advocaten & Court Reporter moesten alle sprekers in de zaal kunnen zien en zowel de Engelstalige sprekers in de zaal kunnen horen als de live vertolking. Hiertoe hebben we de vergaderzaal uitgerust met meerdere laptops, desktops, microfoons en camera’s. Een huzarenstukje van planning en organisatie, maar het resultaat werkte piekfijn. De Engelstalige klanten konden de vragen van het tribunaal perfect beantwoorden en het pleidooi van de tegenpartij tot in de kleinste details volgen dankzij de vertolking. Tijdens de volledige zitting kon iedereen live meelezen wat er werd gezegd op meerdere schermen. En nog dezelfde avond kregen onze klanten een ruwe versie van de volledige transcriptie op mail. Een staaltje van hoogwaardige dienstverlening voor een veeleisend publiek!

U leest het, Buro-T biedt dienstverlening op maat van de klant. Hebt u een speciale vraag of opdracht? Aarzel niet om ons te contacteren op toon@buro-t.be of 056/61.77.95!