Eerder schreven we al over de reportage die Kanaal Z wijdde aan Buro-T. Vorige week kwam ook de Krant van West-Vlaanderen langs voor een interview.

Hebt u onze post gemist over Kanaal Z? Lees die dan hier even na: https://www.buro-t.be/kanaal-z-draait-reportage-over-buro-t/

Vorige week schoof Freddy Vermoere van de Krant van West-Vlaanderen aan voor een losse babbel over het leven, gezin en werk van Toon Gevaert, zaakvoerder van Buro-T in Waregem. Hij wilde meer weten over het reilen en zeilen van het vertaalbureau in Waregem. Naast een leuk gesprek leverde het ook een hele resem anekdotes op. U kunt het volledige interview nalezen op de site van KW: shorturl.at/dmuJT.

Hebt u geen abonnement op KW? Hieronder vindt u een fragment uit het interview:

VRT-programma’s als Terzake en Karrewiet zijn vaste klant, de premier weet hem ook te vinden. We hebben het over Toon Gevaert uit Waregem die met Buro T zijn plaats heeft verworven in de Champions League vande vertaalbureaus. “Soms doe ik weken van 80 uren”, klinkt het. “Alleen in eigen streek krijg ik moeilijker voet aan de grond.”
Toon Gevaert (41) woont en werkt in een landelijk stukje van Waregem bijna op de grens met Desselgem. De manstaat als enige op de loonlijst van zijn bvba, maar hij beschikt wel over een indrukwekkend netwerk van vertalers en tolken die hij uitstuurt voor opdrachten, ook in de ons omringende landen. Hij tolkt – of laat tolken – in vrijwel alle grote Vlaamse ziekenhuizen, in internationale advocatenkantoren en bij een rist bedrijven. Toch springen zijn engagementen bij de VRT het meest in het oog.

Als u graag een exemplaar wil van het volledige interview, stuur ons gerust een e-mail op: toon@buro-t.be!